Месечни архиви: ноември 2014

Вечният курорт Албена

Съществуват места и места. Има курорти и курортчета. Албена е едно от месата, които всеки ценител трябва са посети, а споделянето й с най-близките ще остави трайни и вълнуващи спомени завинаги.

Курортен комплекс Албена е неголяма, затворена местност, наподобяваща малка общност, както някогашните кралства. Същата тази Албена предлага съвременни, модерни, придружени с много красота и лукс условия за настаняване. За това допринасят хотели в Албена и всяка една частица от неподправената и природа.

За всеки забързан, динамичен и активно живеещ човек, курорта Албена може да предложи уникални условия, чиста и омайна природа и стилна, изискана атмосфера.

Около курорт Албена се намират и някои забележителности, а местонахождението му до други български черноморски курорти, го прави още по-желан за почивка.

Повечето хотели в Албена предлагат идеалната възможност за всяко българско семейство да летува на подобно място. http://bghoteli.eu/албена/хотели

Навсякъде из курорта могат да се зърнат гостоприемни хора, обслужващи желанията на посетителите. Приятна и ведра атмосфера цари навсякъде, а климата допринася всичко това да е така презареждащо.

Интересни за разглеждане из околностите на курортен комплекс Албена са паркови места и резерват Балтата. Намира се до самия курорт Албена, а от него могат на длъж и на шир да се зърнат чистите води, лазурната плажна ивица и множеството хотели на Албена.

Хотели в Албена са част от интересната почивка на всяко семейство, решило да се отърси от задушаващата среда на големия град. В целия летен сезон хотели в Албена приемат гости от България и чужбина и предлагат най-доброто за цялата страна.

Природата в и около курорта допринася отдиха на това място да е пълен. Самата затворена общност от край време е изградила славата си на курорт със стил, класа и модернизъм.

В региона могат да се видят природни феномени, уникални творения на човешката ръка.

Недалеч от Албена и само на км. се разполага друг небезизвестен курорт Балчик, впечатляващ със своята Ботаническа градина и Дворецът на устието на река Батова.

Скалисти брегове, интересна гледката от устието на реката и към морето, това е, което прави силно впечатление на туристите на Албена. Лонгозни гори, живописна растителност са онзи елемент, който засилва красотата на това ненадминато място.