Месечни архиви: февруари 2014

Комплекс с язовир в Родопите

За всеки, който обича уединението с природата, полъха на планинска свежест и възможностите за риболов една почивка в планината би се отразила по неописуем начин.

Комплекс с язовир в Родопите е добра възможност за посещение и настаняване на малки и големи, за няколко членни семейства, до шумни компании или романтични двойки. Той се намира в местност богата на природни и исторически ценности, където емоции, развлечения и приятни мигове няма да липсват, а на тръгване от самия него всеки ще е по-богат отпреди.

С престои и настаняване в комплекс с язовир в Родопите може да се отпуснете сред лъчезарна и ведра обстановка в самия комплекс, заобиколени от десетки удобства и гарантиращо внимание за всеки персонално.

Предлагаме ви едно чудно местенце в Родопите тук – ruminika.com

За желаещите да се разтоварят сред природата не едно са местата за разглеждане. Препоръчително е да се посети пещера Снежанка с няколкото и ненадминати зали – Залата на виметата, Музикалната зала, Голямата зала, Срутището, което служи като връзка и около което минава мостче. Богата на сталагмити, сталактони, синтрови езерца сталактити и драперии. С красиви зали и снежнобял кристален синтър. В пещера Снежанка посетителите могат да се полюбуват на фигурки, създаващи истинско усещане за героинята от приказката Снежанка. От тук идва и името на пещерата. В центъра на пещерата има няколко огнища, останали от миналото, когато траките са я ползвали за скривалище от врагове и диви животни. Това разказва тя и до днес с над 2600 годишната си история.

Не по-малко атрактивен е и язовир Широка поляна. Той се разполага на 30 км от град Батак. Въпреки, че е високопланински водоем, дълбочината на басейна му не е голяма и достига до 8 м. Язовира е част от цялата каскада на „Широка поляна“, „Доспат“, „Беглика“, „Васил Коларов“ и „Батак“.

Той предлага много подходящи условия за ловене на кефал и костур. Популярността му обаче идва от възможността за улов на шаран и американска пъстърва. Втората достига до размери от 2 кг. Риболовът в язовир Широка поляна предлага удобства, както за почитатели на риболов с дънна въдица, така и за тези на плувка.

Въпреки намалелите запаси от риба, язовир Широка поляна все още е любимо място за риболов, а отдих и почивка в комплекса идеална възможност за съчетание.

Варна, морската столица трябва да бъде видяна

Морската столица Варна е забележително място, не само, защото е най-големият град по нашето Черноморие, но и защото предлага изобилие от развлечения, архитектурни, исторически и природни забележителности, подсилени от прекрасно гостоприемство.

Не са малко символите на града, където след дълга разходка посетителите могат да поседнат в заведения и ресторанти във Варна, да отпочинат и да опитат от български и интернационални ястия и напитки.

Из вътрешността на този прекрасен морски град, всеки може да се потопи в магията и разкоша на фона на цялата съвременна представа за европейски град.

По красивите и прохладни алеи на Морска градина Варна може да се видят естествена растителност, животински свят и културни паметници. Не липсват и заведения във Варна, разположени като малки замъчета насред цялата прелест на града.

Величествен е Алпинеумът, който изненадва своите гости със сянка и интересно направено декоративно осветление. В тази част се намират: „Мостче на желанията“ и „Мостче на въздишките“.

Не по-малък интерес буди и Делфинариумът на Варна, който е и единствен по рода си на Балканския полуостров. В него текат представления за малки и големи, представени с участието на изключителните морски създания.

За почитателите на Космоса, Народна астрономическа обсерватория с прилежащият й планетариум „Николай Коперник“, разположени отново в Морската градина пресъздават истинска реална картина със звук.

За всеки решил да гостува в този древен морски град Варна, той обещава множество незабравими изживявания, атракции и приключения. Винаги има какво още да се иска и да се види. За разглеждане на Терариум във Варна уникални видове екзотични животни ще изненадват и радват всеки.

Интересен и не по-малко атрактивен е и екзотичния парк Екзотик Зоо.

По крайбрежна алея на Варна примамливи за минувачите са множеството заведения, клубове, ресторанти, пицарии и дискотеки. Всички те са уникални по свое му и предлагат изобилие от напитки, храна и приятна атмосфера, според желанията на различните хора.

За всички, които иска да бъде част от тази топла и ведра морска атмосфера, Варна е подготвила кипящия летен живот и купони до зори.

Всичко това очаква гостите на града и предлага всякакъв лукс и удобства на ресторанти, заведения и хотели Варна на много атрактивни цени.